Hur sänker du kolesterolnivån och blodtrycket utan läkemedel?

Hög kolesterolnivå och högt blodtryck går ofta hand i hand. Båda hälsotillstånden betraktas som stora hälsorisker, och många behöver göra mer än att äta sunt och röra på sig för att undvika dem.

Vad är kolesterol?

Kolesterol är ett fettämne som kroppen producerar naturligt. Ja, alla måste ha en viss mängd kolesterol i blodet för att upprätthålla flera viktiga funktioner. Men en typ av kolesterol är farlig, nämligen ox-LDL-kolesterol (oxiderat lipoprotein med låg densitet). Denna typ benämns ofta ”det farliga kolesterolet” och en för hög nivå kan leda till avlagringar i blodkärlen.

Hur sänker du kolesterolnivån?

Motion och vardagsaktiviteter är viktiga för att förebygga högt kolesterol, men matvanorna är minst lika avgörande. Norska myndigheter framhåller bland annat olivolja som ett hälsosamt alternativ till smör och andra onyttiga fetter, eftersom den minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Extra virgin olivolja är det bästa alternativet, men många av oss kämpar med att få i oss de mängder som behövs för att få den bästa hälsoeffekten. Ett dagligt intag av kosttillskott med högkoncentrerad olivolja är ett exempel på hur du kan sänka kolesterolnivån utan läkemedel.

Vad är högt blodtryck (hypertension)?

Blodtryck är det tryck som skapas när blodet pumpas genom pulsådrorna. Varken för lågt eller för högt blodtryck är bra, men risken för sjukdom är störst vid för högt blodtryck. Detta är inte en sjukdom i sig, men tillståndet kan få allvarliga följder som stroke, hjärtinfarkt och andra hjärtsjukdomar. Högt blodtryck ger få symptom, och ofta inga symptom alls.

Naturmedicin mot högt blodtryck (hypertension)

För en del är blodtrycksmedicin det enda som hjälper för att få ner blodtrycket till en hälsosam nivå. Då får man inte läkemedel för att lindra smärta utan för att undvika farliga hjärn- och hjärtsjukdomar. För att hålla blodtrycket på en normal nivå livet igenom finns det flera saker du kan göra. Det allra viktigaste är att sluta röka. Träning och en bra kost med nyttiga fettsyror hjälper också till. PurOliv™ hjärta och kolesterol kan hjälpa dig att förebygga högt blodtryck tack vare innehållet av högkoncentrerad olivolja. Dessutom bidrar PurOliv™ till att stärka immunförsvaret och höja energinivån. PurOliv™ är alltså en kapsel med många olika hälsovinster.

Prova kosttilskottet

Les også:

Prova PurOliv™ i en månad för endast 99:- (ord. pris 299:-)

Prova nu