Dokumentation av ingredienserna i PurOliv™

Det har genomförts mer än 1 500 olika studier på hälsoeffekterna av oliver. Den mest kända är EU:s egen forskningsstudie, Euroliv. Bakgrunden till att forskare världen över har visat ett så stort intresse för olivolja är den goda hjärthälsan hos befolkningen runt Medelhavet.

När fettämnena i blodet oxiderar omvandlas de bland annat till ox-LDL (oxiderat lipoprotein med låg densitet) – också kallat ”det farliga kolesterolet”. Den europeiska studien Euroliv 2011 dokumenterade att polyfenolerna i olivolja bidrar till att skydda fettämnen i blodet mot oxidativ stress. Slutsatsen av studien blev därför en rekommendation om att invånarna i Europa bör få i sig minst 5 mg av antioxidanten hydroxytyrosol genom olivolja.

PurOlivTM är framställt av en olivolja med 30 gånger så hög nivå av hydroxytyrosol som vanlig extra virgin olivolja. Dessutom är kosttillskottet berikat med vitaminer som har dokumenterad effekt på hjärta, celler, muskler och immunförsvar.

  • Hjärta: Vitamin B1 (Tiamin) upprätthåller hjärtats normala funktion.
  • Kolesterol: Olivpolyfenoler skyddar fettämnena i blodet mot oxidativ stress. Den positiva effekten uppnås vid dagligt intag av 20 gram olivolja.
  • Muskler: D-vitamin bidrar till att upprätthålla normal muskelfunktion.
  • Celler: E-vitamin hjälper till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
  • Immunförsvar: D-vitamin bidrar till att upprätthålla immunförsvarets normala funktion.

PurOlivTM är ett komplement till en i övrigt sund livsstil och ska inte ersätta en sund och varierad kost.

Olivers effekt på ox-LDL – ”det farliga kolesterolet”

EFSA:s panel inom klinisk näringsfysiologi har på uppdrag av EU-kommissionen presenterat ett vetenskapligt uttalande och en slutsats om belägg för hälsopåståenden knutna till polyfenoler i oliver. Läs studien
Referens: Agostoni, C., m.fl. (2011). Nr 1924/2006 EFSA Journal 9(4): 2033–2058.
Förhöjda nivåer av LDL-fenol hos män som föredrog extra virgin olivolja framför raffinerad olivolja är förknippade med mindre oxidation av LDL i plasma. Läs studien
Referens: de la Torre-Carbot K, m.fl. Journal of Nutrition, 2010, 140, 501–508.
Postprandiellt (efter måltid) LDL-fenolinnehåll och LDL-oxidation hos människor moduleras av olivolja och fenolföreningarna. Läs studien
Referens: Covas MI, m.fl. Free Radical Biology and Medicine, 2006a, 40, 608–616.
Fenolinnehåll i extra virgin olivolja förbättrar iskemisk, reaktiv hyperemi hos patienter med hyperkolesterolemi (förhöjt kolesterol). Läs studien
Referens: Marrugat J, m.fl. European Journal of Nutrition, 2004, 43, 140–147.
Biofenoler i extra virgin olivolja hämmar cell-medierad oxidation av LDL genom att öka mRNA-transkriptionen av glutation-relaterade enzymer. Läs studien
Referens: Masella R, Vari R, D’Archivio M, m.fl. J Nutr. 2004 Apr; 134(4): 785–91.

Olivers effekt på blodplättar

Olivträdets fenolföreningar och de anti-aggregerande egenskaperna och effekten på humana blodplättar. Läs studien
Referens: Zbidi H, Salido S, Altarejos J, m.fl. Blood Cells Mol Dis. 2009 Maj–jun; 42(3): 279–85.
Effekten av polyfenoler i olivblad på blodplättsfunktion. Läs studien
Referens: Singh I, m.fl. Nutr Metab Cardiovasc Dis. 2008 Feb; 18(2): 127–32.

Olivers effekt på åderförkalkning

Olivoljans och rödvinets antioxidanter (polyfenoler) hämmar endotelial aktivering: antiaterogena egenskaper (åderförkalkning) hos fytokemikalier i Medelhavsdieten. Läs studien
Referens: Carluccio MA, Siculella L, Ancora MA, m.fl. Arterioscler Thromb Vasc Biol. 2003 Apr 1; 23(4): 622–9.

Vitaminer – studier och effekt

Vitamin D3
EFSA:s vetenskapliga kommitté om säkerhet och effekt av vitamin D3 (kolekalciferol) som tillsatsämne i djurfoder till alla djurarter/djurkategorier baserat på dokumentation. Insänd av Lohmann Animal Health GmbH. Läs studie från 2014
Vitamin B1
EFSA:s vetenskapliga kommitté om säkerhet och effekt av vitamin B1 (tiaminmononitrat och tiaminhydroklorid) som tillsatsämne i djurfoder till alla djurarter baserat på dokumentation insänd av DSM. Läs studie från 2011
Vitamin E
EFSA:s vetenskapliga kommitté om omvärdering av tokoferolrika extrakt (E 306), α-tokoferol (E 307), γ-tokoferol (E 308) och δ-tokoferol (E 309) som tillsatsämnen i mat. Läs studie från 2015
Vitamin K
EFSA:s vetenskapliga kommitté om belägg för hälsopåståenden knutna till vitamin K och bevarande av ben (ID 123, 127, 128 och 2879), blodkoagulering (ID 124 och 126) samt hjärtats och blodådrornas funktion (ID 124, 125 och 2880) enligt paragraf 13 (1) i EG-förordning nr. 1924/2006. Läs studie från 2009

Prova PurOliv™ i en månad för endast 99:- (ord. pris 299:-)

Prova nu
Erbjudande