Unik olivprodukt: Bidrar till normalt blodtryck och kolesterolnivå

Råvarorna från olivträd har använts som huskur av oss människor i tusentals år, men aldrig tidigare har oliven varit i närheten av att vara så eftertraktad som idag.

Råvarorna från olivträd har använts som huskur av oss människor i tusentals år, men aldrig tidigare har oliven varit i närheten av att vara så eftertraktad som idag.

Hjärthälsa i länderna runt Medelhavet

Invånarna i Medelhavsländerna konsumerar stora mängder olivolja varje dag som en naturlig del av sin kost, och i dessa länder finns det mycket litet problem med dåliga kolesterolvärde och högt blodtryck. Då dessa problem är mer utpräglade i norra Europa har det resulterat i omfattande forskning om oliver.

Kosten i Medelhavet innehåller stora mängder olivolja och där finns det mindre problem med dåliga kolesterolvärde och högt blodtryck.

Under 2011 tog EFSA (Den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet) initiativ till en egen studie om oliven som dokumenterade positiv effekt på kolesterolnivån och att blodfetter skyddades mot oxidativ stress – vilket i sin tur innebär att antioxidanter skyddar oss från fria radikaler och förhindrar att cellerna i kroppen skadas.

EU rekommenderar dagligt intag av olivolja

Resultatet av denna studie blev en rekommendation till alla EU-medborgare om ett dagligt intag av olivolja för att minska risken för hjärtproblem. EU rekommenderar ett intag av 22 till 70 gram olivolja per dag (cirka 2-5 matskedar). Utmaningen med att följa EU-rekommendationen är att intaget motsvarar så mycket som 198 till 630 kalorier per dag, vilket i sin tur är cirka 10 – 30% av det dagliga kaloribehovet för en normal person. Det är också viktigt att man hittar en olivolja av tillräckligt bra kvalitet.

Helt unik olivprodukt från Atlasbergen

PurOliv innehåller alla nödvändiga antioxidanter och vitaminer från olivoljan, utan alla kalorier (innehåller endast 14 kalorier i en daglig dos). Efter flera års forskning har PurOliv utvecklat ett kosttillskott som uppfyller EU: s rekommendation. Genom att använda oliver med stora mängder aktiva ingredienser, som haft en mild och delikat processering, har PurOliv lyckats skapa en produkt i komprimerad form så att de aktiva ingredienserna fortfarande är intakta.

Hydroxytyrosol (antioxidanter  – mg/kg):

Du får i dig EU: s rekommenderade mängd genom att konsumera två kapslar av PurOliv, som totalt innehåller endast 14 kalorier motsvarande 2 matskedar olivolja från butiken som innehåller 270 kalorier.

Kalorier (per daglig dosering):

PurOliv är en produkt för dig som vill förebygga och för dig som redan kämpar med hjärthälsan och kan:

  • Minska farligt kolesterol (LDL-kolesterol)
  • Hjälp med att stabilisera blodtrycket
  • Minska risken för åderförkalkning
  • Stärka immunförsvaret
  • Minska inflammationsrisken i kroppen

Här kan du testa PurOliv – nu får du första leverans för endast 99:- (ord. 299:-)