Ät dig till bättre hjärthälsa

Hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige och orsakas många gånger av högt blodtryck och höga kolesterolvärden. Tack vare en unik olivprodukt går det att få bättre hjärthälsa.

Hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige och orsakas många gånger av högt blodtryck och höga kolesterolvärden. Tack vare en unik olivprodukt går det att få bättre hjärthälsa.

– Den innehåller den kraftigaste antioxidanten som finns och vi vet att den skyddar fettstockarna i blodet, säger Rolf Wiggo Sandnes, organisk kemist.

Läs mer om forskningen bakom PurOliv™

För mycket stillasittande och för litet intag av grönsaker och bra fetter från oliver och olivolja är två av orsakerna till att vi riskerar att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Höga blodfetter är en stark riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar, som står för 35 procent av alla dödsfall.

Men det finns sätt att äta sig till bättre hjärthälsa. Runt Medelhavet konsumerar man stora mängder olivolja i sin dagliga kost – och här har man långt ifrån samma problem med högt kolesterol och blodtryck som vi i Norden. Vi använder inte olivolja eller oliver i maten dagligen på samma sätt som man gör runt Medelhavet och behöver därför tillsätta det på annat sätt, genom exempelvis kosttillskott.

Norrmän bakom kraftfullt kosttillskott

PurOliv™ är ett tillskott framtaget av norrmän och som innehåller en extra virgin olivolja från foten av Atlasbergen. Tack vare den speciella jordmånen och klimatet i området innehåller oljan härifrån 30 gånger så mycket av den viktiga antioxidanten hydroxytyrosol. Det är den kraftigaste antoxidanten som hittills har upptäckts och finns enbart i oliver.

– Det antioxidanter gör är att de mildrar oxidationsreaktioner med partiklar i blodet. Det finns partiklar som innehåller kolesterol. Om du får för höga värden kolesterol kan du få flera olika problem som exempelvis plack i kärlväggen vilket kan leda till hjärtinfarkt. Antioxidanterna skyddar fettstockarna i blodet och hindrar sammanklumpning av blodplättar vilket orsakar plack, säger Rolf Wiggo Sandnes som är organisk kemist och produktutvecklare av PurOliv™.

Kan stabilisera blodtrycket

Förutom den unika olivoljan är PurOliv™ förstärkt med extrakt från olivbladen som har stora mängder av samma olivpolyfenol. Dessutom har man tillsatt vitamin B, vitamin D och vitamin E. Tillsammans kan alla ingredienserna bidra till att stabilisera blodtrycket, stärka hjärtats funktion och ge en balanserad kolesterolnivå, minska risken för åderförkalkning och öka energinivåerna.

– Jag tar själv PurOliv™, i samråd med min läkare, och har så gjort i tre år. Jag hade högt blodtryck och började få högt kolesterol men det har faktiskt gått ner, så jag är jättenöjd, säger Rolf Wiggo Sandnes.

”Smart att ta Puroliv”

Dagsdosen på 2 kapslar Puroliv innehållar samma mängd hälsofrämjande antioxidanter som en halvliter extra virgin olivolja. Samtidigt undviker man alla kalorier som det är i en halvliter olja, det vill säga rent fett.

– För de som lever ett hektiskt liv och är i farozonen för hjärt- och kärlsjukdomar genom exempelvis arv så är det smart att ta PurOliv™, avslutar Rolf Wiggo Sandnes.

Önskar du bättre hjärthälsa? Prova nyheten PurOliv™ för bara 99 kronor (ordinarie pris 299)