Unika olivprodukten som skyddar dig mot högt blodtryck och farligt kolesterol

Hjärt och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige, och för 40+:are är högt blodtryck och farligt kolesterol den största riskfaktorn för dessa sjukdomar. En unik olivprodukt, grundad i riklig forskning, kan ge ett viktigt skydd.

Hjärt och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige, och för 40+:are är högt blodtryck och farligt kolesterol den största riskfaktorn för dessa sjukdomar. En unik olivprodukt, grundad i riklig forskning, kan ge ett viktigt skydd.

Läs mer om forskningen bakom PurOliv™

Många tar medicin mot högt blodtryck och vid misstanke om högt blodtryck ska du alltid kontakta läkare. Men det finns också andra metoder för att skydda kroppen mot högt blodtryck och farligt kolesterol.

Oliver som medicin

Faktum är att olivernas hälsofrämjande egenskaper har använts av människor i tusentals år – och runt Medelhavet där hjärt- och kärlsjukdomar inte är lika vanliga används oliver och olivilja som en viktig grund i maten.

Unik olivprodukt från Norge

Oliver och olivolja är nämligen proppfulla med antioxidanter som skyddar blodet mot farligt kolesterol och hjälper till att göra nyttigt kolesterol. Det finns mångårig forskning som visar på olivernas hälsoeffekter. Under 2011 tog EU initiativ till en egen studie på oliver som visade på just positiv effekt på kolesterolnivåerna och att blodet skyddas mot oxidativ stress.

Resultatet av studien blev en rekommendation om ett dagligt intag av olivprodukter för att minska risken för hjärtproblem.

En utmaning med EU:s rekommendation är att få i sig tillräckligt stor mängd olivolja av tillräckligt hög kvalitet. Därför har ett norsk företag utvecklat ett helt unikt kosttillskott från en speciell olivsort vid foten av Atlasberget, som ett resultat av EU:s kliniska forskning på sambandet mellan oliver och god hjärthälsa.

Proppfull av unika naturliga antioksidanter

Det som gör kosttillskottet PurOliv™ så unikt är att det innehåller 100 procent naturligt olivbladsextrakt och olivolja från Atlasbergen. Olivträden här har de högsta halterna av antioxidanter och polyfenoler som hittills har dokumenterats, och oljan är så koncentrerad att den inte går att använda i matlagning.

Oljan, som är extra virgin, innehåller 30 gånger mer av antioxidanterna tyrosol, hydroxytyrosol och oleuropein än den bästa oljan du kan köpa i matbutiken. Hydroxytyrosol är den kraftigaste antioxidanten som har upptäckts, och finns bara i olivilja.

Dagsdosen på 2 kapslar PurOliv™ innehållar samma mängd hälsofrämjande antioxidanter som en halvliter extra virgin olivolja. Samtidigt undviker man alla kalorier som det är i en halvliter olja, det vill säga rent fett.

Därför är oliver bra för din hjärthälsa

PurOliv™ kan därför bidra till att stabilisera och normalisera blodtrycket, bidra till en stärkt hjärtfunktion och en balanserad kolesterolnivå. Dessutom kan det bidra till att öka energinivån och stärka kroppens immunförsvar.

Med hjälp av bara två kapslar PurOliv™ per dag får du i dig lika mycket antioxidanter som en halv liter olivolja, utan att behöva få i dig den stora mängden fett.

– För de som lever ett hektiskt liv och är i farozonen för hjärt- och kärlsjukdomar genom exempelis arv så är det smart att ta PurOliv™. Jag tar själv PurOliv™ i samråd med min läkare sedan tre år och har sett positiva resultat på blodtryck och kolesterol, säger Rolf Wiggo Sandnes, organisk kemist och produktutvecklare på PurOliv™.

Önskar du bättre hjärthälsa? Prova nyheten PurOliv™ för bara 99 kronor (ordinarie pris 299)