Hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige och orsakas många gånger av högt blodtryck och höga kolesterolvärden. Tack vare en unik olivprodukt går det att få bättre hjärthälsa.
– Den innehåller den kraftigaste antioxidanten som finns och vi vet att den skyddar fettstockarna i blodet, säger Rolf Wiggo Sandnes, organisk kemist.
Läs mer om forskningen bakom PurOliv™
För mycket stillasittande och för litet intag av grönsaker och bra fetter från oliver och olivolja är två av orsakerna till att vi riskerar att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Höga blodfetter är en stark riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar, som står för 35 procent av alla dödsfall.
Men det finns sätt att äta sig till bättre hjärthälsa. Runt Medelhavet konsumerar man stora mängder olivolja i sin dagliga kost – och här har man långt ifrån samma problem med högt kolesterol och blodtryck som vi i Norden. Vi använder inte olivolja eller oliver i maten dagligen på samma sätt som man gör runt Medelhavet och behöver därför tillsätta det på annat sätt, genom exempelvis kosttillskott.
PurOliv™ är ett tillskott framtaget av norrmän och som innehåller en extra virgin olivolja från foten av Atlasbergen. Tack vare den speciella jordmånen och klimatet i området innehåller oljan härifrån 30 gånger så mycket av den viktiga antioxidanten hydroxytyrosol. Det är den kraftigaste antoxidanten som hittills har upptäckts och finns enbart i oliver.
– Det antioxidanter gör är att de mildrar oxidationsreaktioner med partiklar i blodet. Det finns partiklar som innehåller kolesterol. Om du får för höga värden kolesterol kan du få flera olika problem som exempelvis plack i kärlväggen vilket kan leda till hjärtinfarkt. Antioxidanterna skyddar fettstockarna i blodet och hindrar sammanklumpning av blodplättar vilket orsakar plack, säger Rolf Wiggo Sandnes som är organisk kemist och produktutvecklare av PurOliv™.
Förutom den unika olivoljan är PurOliv™ förstärkt med extrakt från olivbladen som har stora mängder av samma olivpolyfenol. Dessutom har man tillsatt vitamin B, vitamin D och vitamin E. Tillsammans kan alla ingredienserna bidra till att stabilisera blodtrycket, stärka hjärtats funktion och ge en balanserad kolesterolnivå, minska risken för åderförkalkning och öka energinivåerna.
– Jag tar själv PurOliv™, i samråd med min läkare, och har så gjort i tre år. Jag hade högt blodtryck och började få högt kolesterol men det har faktiskt gått ner, så jag är jättenöjd, säger Rolf Wiggo Sandnes.
Dagsdosen på 2 kapslar Puroliv innehållar samma mängd hälsofrämjande antioxidanter som en halvliter extra virgin olivolja. Samtidigt undviker man alla kalorier som det är i en halvliter olja, det vill säga rent fett.
– För de som lever ett hektiskt liv och är i farozonen för hjärt- och kärlsjukdomar genom exempelvis arv så är det smart att ta PurOliv™, avslutar Rolf Wiggo Sandnes.
Önskar du bättre hjärthälsa? Prova nyheten PurOliv™ för bara 99 kronor (ordinarie pris 299)