Vad är antioxidanter?

Antioxidanter finns i flera olika livsmedel och bidrar till en friskare kropp. Läs mer om vilka de goda källorna till antioxidanter är, och varför du bör se till att få i dig dessa.

Antioxidanter försvarar din kropp

Alla varelser som lever i en syrerik miljö behöver antioxidanter. Detta beror på att du producerar fria syreradikaler när du förbränner syret, vilket kan skada kroppens celler. Antioxidanter hjälper till att hålla nivån av fria syreradikaler i schack. Vissa vitaminer, mineraler, enzymer och proteiner går under samlingsnamnet antioxidanter, och kroppen producerar en del av dessa på egen hand. Vissa måste dock tillföras genom kosten.

Källor till antioxidanter

C-vitamin, E-vitamin och betakaroten är kraftfulla antioxidanter som du får i dig genom frukt och grönsaker. En handfull blåbär och en skål med hemlagad tomatsoppa är till exempel rika på antioxidanter – för att inte nämna olivolja. Extra virgin olivolja innehåller bland annat hydroxytyrosol, som är en av de kraftigaste antioxidanterna som finns.

Kapslar fullproppade med antioxidanter

Kosttillskottet PurOliv™ är kapslar med en unik olivolja som innehåller 30 gånger mer av antioxidanten hydroxytyrosol än vanlig olivolja. Kapslarnas höga halt av B-vitaminer, D-vitaminer och Tiaminer kan dessutom bidra till ett friskare hjärta och stärkta muskler och leder.

Prova kosttilskottet PurOliv™

Les også:

Prova PurOliv™ i en månad för endast 99:- (ord. pris 299:-)

Prova nu